Bierkaart

Low & no alcohol

Jupiler 0.0%

Amstel Radler 0.0% 

Amstel Radler 2% 

Wieckse Rosébier 4.5% 

Bavaria glutenvrij 5%

Brothers in Law India IPA 4.9%

Een verrassende IPA met een link naar Heino! Brouwer Tim Freriks richtte dit bedrijf op met zijn zwagers; vandaar de naam Brothers in Law. Deze IPA heeft door gebruik van Duitse hoppen en tonen van passievrucht en meloen een geheel eigen stijl.

 

Flink van ‘t ij 4,7%

Een frisse pale ale die een bescheiden alcoholpercentage (4,7%) koppelt aan een sprankelende smaak. Het extra tarwemout zorgt voor een aangename zachtheid.

 

Braxzz porter 0%
Porter 0% heeft een mooie donkerbruine kleur en is vol van smaak. Je proeft een sensationele combinatie van espresso, chocolade, Port en vijgen met een licht bittertje en een vleugje karamel in de afdronk.

 

Tripel

Karmeliet tripel 8,4%
Tripel Karmeliet is een Belgisch Bier dat in 1996 werd gelanceerd. Het is een tripel (8,4% in volume) waarin behalve gerst ook tarwe en haver zijn verwerkt.

 

Tripel Kanunnik (op vat) 8,2%

Tripel Kanunnik is een 4-granen bier. Een zachte en kruidige Tripel met hergisting op het vat en een milde afdronk door het gebruik van fijne en edele hopsoorten. In dit bier wordt naast gerst, tarwe en haver, ook rogge toegevoegd. Fles verkrijgbaar bij Albert Heijn van de Worp.

 

Maredsous triple 10%

Uit de Duvel brouwerij komt deze mooie Tripel. Met een volle smaak en hartverwarmende afdronk is deze tripel een aanwinst op onze winterse bierkaart.

 

St. Feullien tripel 8,5%

Het schuim is wit, fijn en zeer dicht. Ondanks de lichte amberkleur verbaast het bier de kenner met een nadrukkelijke toets van mout. De neus is rijk met een unieke combinatie van hoparoma’s, kruiden en typische, zeer fruitige, gistingsgeuren.

 

India Pale Ale IPA

‘T IJ IPA 7%

Dit donkerblonde bier heeft een uitgesproken hopsmaak. Door aan het rijpen extra hop aan het bier toe te voegen zorgt dit voor heerlijke aroma’s van grapefruit en bloemen. Een bittere afdronk die lekker lang blijft hangen.

 

Isodore van la Trappe 7,5%

Als jubileumbier werd dit speciaalbier met bovengisting en amberkleur gebrouwen. Gelukkig viel de smaak zo in de prijzen dat het een vaste soort werd binnen het bekende La Trappe label.

 

 

Witbier & Weizen

Maisel’s Weisse Original 5,2%

De frisse geur van fruitige aroma’s in combinatie met de milde smaak van mout, fruit, kruidnagel en een vleugje nootmuskaat maakt dit een uniek licht en kruidig witbier. Een uniek voorbeeld van een echt Beiers witbier van topkwaliteit.

 

TEXELS SKUUMKOPPE 6%

Texels Skuumkoppe is een Nederlands speciaalbier van Texel. Het staat bekend als een donker tarwebier ook wel genoemd een donker witbier.

 

 

Donker & dubbel

Maisel’s Weisse DUNKEL 5,2%

In deze halve liter domineert de geur het pittige karakter van haar bekende lichtere zusje. De zorgvuldige samenstelling van tarwemout en speciaal gekarameliseerd mout geven deze donkere versie haar prachtig zwart-rode mahonie kleur. Van Duitse topkwaliteit met een afdronk van mout.

 

Jopen Koyt 8,5%

De kruidige smaak van dit roodbruine bier komt mede door ‘gruit’; een kruidenmelange uit de Middeleeuwen. Gruit werd gemixt met ritueel geplukte gagel wat volgens de myte geplukt moest worden door blote heksen bij volle maan. Gelukkig geloven wij niet in sprookjes en kunnen we – gewoon met kleding aan – genieten van deze replica van het stadsbier uit Haarlem.

 

Wilderen CUVEE CLARISSE 9,2%

Dit robijn rode biertje heeft een verleidelijke aroma, met toetsen van zoethout en een vleugje caramel. Op de tong mengen zich weelderige moutaccenten en zweempjes fruit. Afgerond door een hoppige kruidigheid.

 

Texels dubbel 6,4%

Gelauwerd, donker bier met geroosterd gerstemout wat zorgt voor de prachtige robijnrode gloed in het bier. Volle smaak met fluweelzachte afdronk maakt een glas van dit biertje gepast in elk seizoen.

 

Dolle Griet van Schelde 6,5%

Deze brunette is een dame die haar mannetje staat en ondanks haar krachtige aroma’s toch goed te temmen blijkt. Zoete geuren van drop en kandij gaan mooi samen met een mond vol kruiden en fruit.

 

Westmalle Dubbel 7%

Mooi donker dubbelbier dat uitstekend matcht bij winterse gerechten als wild- en stoofvlees. De smaak is fruitig met toetsen van banaan en lichtbitter met een lange, droge afdronk.

 

Val dieu Brown 8%

Belgisch abdijbier met rijke aroma’s van karamel, gebrande mouten en chocolade. Zoet met een vleugje bitter.

 

 

Blond

Brugse Zot 6%

Goudblond biertje van 4 verschillende moutsoorten en 2 hop varianten.

 

Leffe (op vat) 6,6%

Leffe Blond heeft een zoute, fruitige smaak waar een vleugje bitterheid doorschemert, met een pittige afdronk van sinaasappel.

 

La Chouffe 8%

Blond bier, fruitig gekruid, koriander met lichte nasmaak.

 

Keizer Karel Blond 8,5%

Deze Belgische blonde werd aanvankelijk als bruin bier gebrouwen ter gelegenheid van een feest voor Keizer Karel V te Beaumont. Deze goudblonde variant werd gelanceerd in 2006 en staat voor de zonsopgang. Wij hopen dat jullie hem omarmen en drinken tot de zon onder gaat.

 

Corsendonck Angus 7,5%

Dit wat zwaardere, blonde abdijbier brengt de kruidige aroma´s van hop, gist en mout goed naar voren. Met name de rondheid van mout komt in de mond goed naar voren maar blijft heerlijk drinkbaar.

 

Duvel 8,5%

Duvel is een natuurlijk bier met een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het aparte brouwproces, dat zo’n 90 dagen duurt, garandeert een pure stijl, een delicate pareling en een aangename alcoholzoete smaak.