Bierkaart

Tripel

tripel kanunnik (op vat) 8,2% 3,75
Tripel Kanunnik is een 4-granen bier. Een zachte en kruidige Tripel met hergisting op het vat en een milde afdronk door het gebruik van fijne en edele hopsoorten. In dit bier wordt naast gerst, tarwe en haver, ook rogge toegevoegd.

BRONCKHORSTER ANGUS 8,5% 3,95
De amberkleurige Angus Tripel heeft een ferme, doch ronde smaak. Het rijke bier geeft de tong een fluweelzachte streling. In deze heerlijke Angus Tripel is de kracht van de Schotse Hooglander bijna te proeven.

straffe hendrik 9% 3,95
Straffe Hendrik Tripel is een gouden tripel met een stevige witte schuimkraag. De geur is kruidig met toetsen van zwarte peper, koriander en gember met een vleugje sinaasappel.

karmeliet tripel 8,4% 3,95
Tripel Karmeliet is een Belgisch Bier dat in 1996 werd gelanceerd. Het is een tripel (8,4% in volume) waarin behalve gerst ook tarwe en haver zijn verwerkt.

St. Feuillien Grand Cru 9,5% 3,95
De Grand Cru is een extra blond op de fles hergist degustatiebier met een krachtig karakter, een zuivere hoptoets en subtiele gistingaroma’s. Het hopkarakter van het bier domineert de smaakontwikkeling achteraan in de mond en wordt verlengd door een aangenaam volle bitterheid.

St. feullien tripel 8,5% 3,95
Het schuim is wit, fijn en zeer dicht. Ondanks de lichte amberkleur verbaast het bier de kenner met een nadrukkelijke toets van mout. De neus is rijk met een unieke combinatie van hoparoma’s, kruiden en typische, zeer fruitige, gistingsgeuren.

Witbier & Weizen

Maisel’s weisse original 5,2% 3,95
De frisse geur van fruitige aroma’s in combinatie met de milde smaak van mout, fruit, kruidnagel en een vleugje nootmuskaat maakt dit een uniek licht en kruidig witbier. Een uniek voorbeeld van een echt Beiers witbier van topkwaliteit.

Corona 4,5% 3,95
Corona is een Mexicaans biermerk. Het bestaat voor een groot deel uit mais en rijst die bij vergisting wel alcohol vormen maar minder smaak leveren. Ook hop wordt zeer beperkt gebruikt.

TEXELS SKUUMKOPPE 6% 3,95
Texels Skuumkoppe is een Nederlands speciaalbier van Texel. Het staat bekend als een donker tarwebier ook wel genoemd een donker witbier.

Hoegaarden 4,9% 3,95
Mout, tarwe, hop, water, koriander en gedroogde sinaasappelschil zijn de ingrediënten. Het bier is ongefilterd en is van hoge gisting.

Blond

Filou 8,5% 3,95
Filou is een straffe blonde met karakter, een echte doordrinker. Ondeugend maar zonder kwade bedoelingen. Filou wordt gebrouwen met Belgische en Tsjechische aromahoppen en pilsmout.

Leffe (op vat) 6,6% 3,75
Leffe Blond heeft een zoute, fruitige smaak waar een vleugje bitterheid doorschemert, met een pittige afdronk van sinaasappel.

la chouffe (op vat) 8% 3,75
Blond bier, fruitig gekruid, koriander met lichte nasmaak.

Wilderen goud pack 6,2% 3,75
Wilderen Goud is een goudkleurig Belgisch bier van hoge gisting. Het bier presenteert zich met een stevige witte schuimkraag. Aroma’s van fruit, gist, noten en mout zijn terug te vinden in de neus. De smaak is licht fruitig en moutig.

Duvel 8,5% 3,95
Duvel is een natuurlijk bier met een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het aparte brouwproces, dat zo’n 90 dagen duurt, garandeert een pure stijl, een delicate pareling en een aangename alcoholzoete smaak.

LAMME GOEDZAK 7% 3,95
De naam verwijst naar de beste vriend van Tijl Uilenspiegel en de levensgenieter die best van een beker bier hield. Zachte volle smaak met zoete, karamelachtige, fijnbitterige componenten. De Scheldebrouwerij brouwde dit blonde bier naast Zeezuiper die wij ook op de kaart hebben.

brugse zot 6% 3,95
Goudblond biertje van 4 verschillende moutsoorten en 2 hop varianten.

ZEEZUIPER 8% 3,95
In deze goudblonde, volmoutige tripel komen uiteenlopende smaken in harmonie bijeen. Fris, droog tot lichtzoet met subtiele tonen van koriander, de geur van geel fruit en een verfijnde hopbitterheid zoals het een echte tripel betaamt.

TEXELS GOUDKOPPE 6% 3,95
Een karaktervol speciaalbier gebrouwen volgens het Duitse ‘Reinheitsgebot’. Gist, duinwater, gemout graan en hop is wat er in gaat.

IPA, Amber & Dubbel

POHJALA VIRMALISED IPA 6,5% 4,60
Een helder, goudkleurig bier uit Estland. De Amerikaanse hoppen zorgen voor de fruitige citrusvruchten en de flinke bitterheid.

JOPEN MOOIE NEL ipa 6,5% 3,95
Citrusfruit, papaja, liche en abrikoos prikkelen je neus. Het Amerikaanse hop zorgt voor de onmiskenbare stevige hopsmaak waardoor het een smaak achterlaat van grapefruit en dennen.

‘T IJ IPA 7% 3,95
Dit donkerblonde bier heeft een uitgesproken hopsmaak. Door aan het rijpen extra hop aan het bier toe te voegen zorgt dit voor heerlijke aroma’s van grapefruit en bloemen. Een bittere afdronk die lekker lang blijft hangen.

ST. FEUILLIEN IPA Belgian coast 7,5% 3,95
Deze IPA wordt gehopt met zeven verschillende hopsoorten. Zowel Europese, Amerikaans als Australische hopsoorten. Belgisch/Amerikaanse IPA. Amberblond bier van hoge gisting met nagisting in de fles.

wilderen CUVEE CLARISSE 9,2% 3,95
Dit robijn rode biertje heeft een verleidelijke aroma, met toetsen van zoethout en een vleugje caramel. Op de tong mengen zich weelderige moutaccenten en zweempjes fruit. fgerond door een hoppige kruidigheid.

POHJALA RUKKIRAAK 5,9% 4,60
Veel koolzuuractiviteit wat bij het proeven direct naar voren komt. Het is een rood, fruitachtige geur met overheersend karamel. De smaak is zoet met een lichte hoppigheid. Dit biertje komt uit Estland.

BRONCKHORSTER NIGHTPORTER 8% 3,95
Zelfs een verrassing voor de ervaren bierliefhebber. Dit bier heeft een krachtige geur van gebrand en gerookt mout, bitter chocolade en koffie. Dit bier heeft een volle, bittere en iets rokerige nasmaak.