Bierkaart

Tripel

St. Feuillien Grand Cru 9,5% 3.95

De Grand Cru is een extra blond op de fles hergist degustatiebier met een krachtig karakter, een zuivere hoptoets en subtiele gistingaroma’s. Het hopkarakter van het bier domineert de smaakontwikkeling achteraan in de mond en wordt verlengd door een aangenaam volle bitterheid.

Straffe Hendrik 9% 3.95

Straffe Hendrik Tripel is een gouden tripel met een stevige witte schuimkraag. De geur is kruidig met toetsen van zwarte peper, koriander en gember met een vleugje sinaasappel.

St. Feullien Tripel 8,5% 3.95

Het schuim is wit, fijn en zeer dicht. Ondanks de lichte amberkleur verbaast het bier de kenner met een nadrukkelijke toets van mout. De neus is rijk met een unieke combinatie van hoparoma’s, kruiden en typische, zeer fruitige, gistingsgeuren.

Kasteel Tripel 11% 3.95

Duidelijk aanwezige hopbitter en fruitigheid maken dit evenwichtige bier nooit zeer bitter. De alcohol valt op in de afdronk. Impressies van mout, kruidnagel en bloemen waarbij fruitigheid overheerst.

Texels Tripel 8,5% 3.95

Warm koperen gloed in een krachtig Belgisch Abdijbier. Een robuust speciaalbier dat met zijn kenmerkende zoetje en evenwichtige hopbitterheid een waar genoegen is voor iedere liefhebber.

Karmeliet Tripel 8,4% 3.95

Tripel Karmeliet is een Belgisch Bier dat in 1996 werd gelanceerd. Het is een tripel (8,4% in volume) waarin behalve gerst ook tarwe en haver zijn verwerkt.

’t IJ Zatte 8% 3.95

Dé klassieker van Brouwerij ’t IJ is deze bijzondere tripel in de categorie zwaardere blonde bieren. Deze Zatte maakt dat meer dan waar. Stevig goudgeel met de geur van vers fruit en een vleugje graan. Heerlijk bier voor elk jaargetijde.

Dunkel & Weizen

TEXELS SKUUMKOPPE 6% 3.95

Texels Skuumkoppe is een Nederlands speciaalbier van Texel. Het staat bekend als een donker tarwebier ook wel genoemd een donker witbier.

Maisel’s Weisse DUNKEL 5,2% 3.95

In deze halve liter domineert de geur het pittige karakter van haar bekende lichtere zusje. De zorgvuldige samenstelling van tarwemout en speciaal gekarameliseerd mout geven deze donkere versie haar prachtig zwart-rode mahonie kleur. Van Duitse topkwaliteit met een afdronk van mout.

Maisel’s Weisse Original 5,2% 3.95

De frisse geur van fruitige aroma’s in combinatie met de milde smaak van mout, fruit, kruidnagel en een vleugje nootmuskaat maakt dit een uniek licht en kruidig witbier. Een uniek voorbeeld van een echt Beiers witbier van topkwaliteit.

Blond

Omer Blond 8% 3.95

Van de Belgische brouwerij Bockor komt dit overheerlijke bier van hoge gisting met nagisting op de fles. Aan de drie aromatische hopsoorten en het beste gerstmout uit de Loirestreek dankt Omer zijn fruitige aroma en subtiele bitterheid.

Troubadour Blond 6,5% 3.95

een volmondig genotsbier voor aan de toog, om samen met je beste vrienden van te genieten. Het is een verfrissend bier met een hop-kruidig aroma. Het bier is licht moutig, heeft een milde bitterheid en zachte afdronk. Deze typische smaak zorgt ervoor dat Troubadour Blond vlot drinkt en geschikt is voor alle seizoenen.

Leffe (op vat) 6,6% 3.80

Leffe Blond heeft een zoute, fruitige smaak waar een vleugje bitterheid doorschemert, met een pittige afdronk van sinaasappel. la chouffe 8% 3.95 Blond bier, fruitig gekruid, koriander met lichte nasmaak.

Duvel 8,5% 3.95

Duvel is een natuurlijk bier met een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het aparte brouwproces, dat zo’n 90 dagen duurt, garandeert een pure stijl, een delicate pareling en een aangename alcoholzoete smaak.

Lamme Goedzak 7% 3.95

De naam verwijst naar de beste vriend van Tijl Uilenspiegel en de levensgenieter die best van een beker bier hield. Zachte volle smaak met zoete, karamelachtige, fijnbitterige componenten. De Scheldebrouwerij brouwde dit blonde bier naast Zeezuiper die wij ook op de kaart hebben.

Brugse Zot 6% 3.95

Goudblond biertje van 4 verschillende moutsoorten en 2 hop varianten.

IPA, Amber & Dubbel

Dikke lul drie bier 5,6% 4.25

Brouwerij Het Uiltje in Haarlem bracht deze mooie Pale Ale met ludieke naam uit. Er wordt ook wel gezegd worden dat dit bier makkelijk doordrinkbaar is. Een ideaal bier voor de liefhebber van hop.

Raptor 9% 4.25

Deze Double IPA knalt eruit in geur, kleur en smaak. Dit is gewoon een fors apparaat wat je gewoon eens moet drinken om te ervaren. Het bier is ongefilterd en ongepasteuriseerd, hij is keihard gehopt en om die reden geen bier om weg te zetten. Hoe jonger dit bier wordt gedronken hoe beter!

Uitlje m’n opa 5,3% 4.25

M’n Opa is een smaakvol bier, een echte oatmeal pale ale speciaal gebrouwen voor opa’s. Een intens fruitig aroma en smaak afkomstig van de melon hops die gebruikt zijn. Speciaal gebrouwen voor alle opa’s die niet zonder hun vier uurtje kunnen. Gebrouwen door brouwerij het Uiltje uit Amsterdam, dus een echt Nederlands speciaal bier.

‘T IJ IPA 7% 3.95

Dit donkerblonde bier heeft een uitgesproken hopsmaak. Door aan het rijpen extra hop aan het bier toe te voegen zorgt dit voor heerlijke aroma’s van grapefruit en bloemen. Een bittere afdronk die lekker lang blijft hangen.

Stout en overig

Guinness Special Export 8% 3.95

heeft een robuuste krachtige smaak met de hopbitterheid van pure chocolade en een lichte fruitigheid van donker fruit en een klein beetje rozijnen.Het Stout bier heeft een nasmaak die langzaam uitvloeit met een toon van laurier. Heerlijk Iers bier dat bijna twee keer zo zwaar is dan het originele Guinness bier. Een aanrader voor de echte stout bier liefhebber.

Troubadour Imperial Stout 9% 3.95

Een echte Imperial Stout, maar met een Belgische toets. Het bier heeft een bijna zwarte kleur en een stevige, crèmekleurige schuimkraag. Het is een krachtig bier met sterk geroosterde geuren. Je proeft smaken van chocolade, toffee en koffie, die worden gevolgd door een droge bittere afdronk. Een waar genotsbier als compagnon tijdens een gezellige avond met vrienden. wilderen

CUVEE CLARISSE 9,2% 3.95

Dit robijn rode biertje heeft een verleidelijke aroma, met toetsen van zoethout en een vleugje caramel. Op de tong mengen zich weelderige moutaccenten en zweempjes fruit. Afgerond door een hoppige kruidigheid.