Over de naam Buuffie’s

 

Bent u ook zo nieuwsgierig waar de naam Buuffie vandaan komt? Naast dat de naam en lekker bekt en lang in je geheugen blijft plakken, heeft de naam Buuffie een diepere betekenis. We gaan terug naar 2004 wanneer Marlinde Baarslag, als vriendin van supermarktondernemer Kim van de Worp, inwoner van Heino wordt. Voor de geboren en getogen Hardenbergse is Heino op dat moment nog onbekend terrein. Een van de eerste vriendinnen die Marlinde maakt, is overbuurvrouw Ingrid Muilerman. Al snel noemen ze elkaar Buuffie en werden er vanuit het dakraam regelmatig afspraken gemaakt voor een kop koffie of een glaasje wijn. Inmiddels wonen de hartsvriendinnen niet meer tegenover elkaar, maar de ‘koosnaam’ Buuffie is altijd blijven bestaan.

In 2013 ontstonden de eerste plannen voor een proeflokaal, als verlengstuk van de nieuw te openen Albert Heijn. Er werd veel gebrainstormd over het te voeren concept en de nieuwe naam. Natuurlijk was Ingrid als huisvriendin van Kim en Marlinde al snel op de hoogte van de plannen en hoorde zij ook de mogelijke bedrijfsnamen voorbij komen. Toen de gekozen bedrijfsnaam door juridische redenen niet door kon gaan en Marlinde daarover met Ingrid aan het brainstormen was keken de vriendinnen elkaar aan en riepen in koor: “Dan wordt het Buuffie!”

Het gevoel bij de naam Buuffie was gelijk goed. De naam past erg goed bij het concept wat we met Buuffie voor ogen hebben. Een laagdrempelig proeflokaal met een nostalgische warme sfeer en een knipoog naar het vroegere kruidenierswinkeltje. Om het verlengstuk naar ‘buurman’ Appie Heijn goed neer te zetten, werd de volledige naam ‘Buuffie’s Proeflokaal’.

De buurvrouw van Albert Heijn(o) werd op 4/4/2014 geopend en ondanks haar korte historie is er een heel mooi concept neergezet. Een laagdrempelig en een krachtig verlengstuk van proeven en beleven van de ‘Lekkerste supermarkt van Nederland’. Daarin speelt Allerhande en ook “Buuffie” Ingrid een prominente rol. Naast dat Ingrid nog altijd huisvriendin van Kim & Marlinde is, is ze ook als mascotte te zien op de website, de menukaart en andere reclame-uitingen.

Wij wensen iedereen zo’n warme Buuffie toe!

Slider